четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Октомври с дъх на дюлево сладко

Днес се сетих за края на октомври, малко след като се бях прибрала в България. Имаше две седмици прекрасно, слънчево октомврийско време.

дюля|quince



Дядо беше събрал всички дюли от дръвчето и се чудехме какво да ги правим.





Какво може да се направи от едни хубави жълти дюли? Дюлево сладко разбира се!



Това сладко е чудно, рубинено червено, ухаещо и много лесно за правене.

Ето и рецептата.

Продукти:
1 част дюли
1 част захар
1 част вода

Приготвяне:
Измивате и обелвате дюлите. Нарязвате ги на парченца или ги рендосвате на едро. В случая ние ги рендосахме за да е по-лесно при консумиране.
Изсипвате дюлите, захарта и водата заедно в тенджера (или казан за варене на сладко). Варите и бъркате до сгъстяване. Дали е достатъчно сварено можете да проверите като капнете капка от сладкото върху ръба на чиния. Трябва да не се разтича.
Bookmark and Share

Няма коментари: