
Още една идеяяяяяяя!!! В събота с Роси правихме вишнево сладко. Като страничен резултат от 3 часовото чистене на вишните от костилките се получи това прекрасно сокче. Предполагам, че много лесно може да се направи и фреш от вишни. Аз обаче все още нямам изтисквачка, а и пасирането е по- просто.
Значи схемата е следната: изчиствате вишните и ги поръсвате ги със захар (или друго сладко). Така пускат повече сок. След няколко часа, като се върнете от работа примерно, ги пасирате и добавяте вода.
И това е! :)
4 коментара:
Чудя се, това дали ще стане и с круши :/ Трябва да се пробва :)
Много добра идея! :)
Докладвам за крушонадата - става:) Ако имаш добре узрели сладки круши в повече може да пробваш да пасираш две от тях в 400 мл (или повече) вода с лъжица мед и малко канела
И да знаеш, че може да има ... леко прочистващ ефект ;)
Публикуване на коментар