Липовият чай е едно от най- приятните неща, които могат да се пият през зимата.
За целта трябва да сте били достатъчно предвидливи през юни или да познавате добри хора, които да разделят запасите си с вас.
Малко неща са сравними с цвета и уханието на липата, а приготвянето му съвсем не е нещо сложно.
Две чаши вода (или повече) и поне 5-6 стръка цвят за всяка. Оставяте да поври около половин час за да добие красив кехлибарен цвят.
Можете да добавите също мед и масло. Аз лично предпочитам липата съвсем леко подсладена за да не се заглушава основния аромат.
Ако имате стъклени чаши подходящи за чай непременно добавете някой от цветовете. Гледката на красиво цвете в чаша чай е нещо изключително в мразовитите дни.
Happy New Year
Преди 3 седмици
Няма коментари:
Публикуване на коментар