неделя, 15 февруари 2009 г.

Торта "Негърче"

Продукти

За глазурата
2 пакетчета масло
5 суп лъжици какао
4 суп лъжици вода
1 и 1/2 чаша захар
печени орехи

Забърквате сместа и я оставяте да заври за 3-4 мин на котлона.
Отделяте половината за тестото. Останалото смесвате с орехите.

За тестото
4 яйца
1 и 1/2 чаша брашно
1 бакпулвер

Разбитите белтъци се смесват с разбитите желтъци, брашното с бакпулвера
останалото от глазурата. Исипвате в намаслена и набрашнена тавичка.
Печете и покривате с глазурата.
Bookmark and Share

2 коментара:

Венци каза...

Мира може ли да кръстиш така рецептата? Интересно ми е как ли ще преведеш заглавието на английски?

Mira каза...

Чак пък да е такава драма...
Blackman cake
+ това е класика