петък, 17 юли 2009 г.

Суши

Одавна се каня да направя тая рецепта и най- после се сдобих с продуктите.
Не чак толкова трудно да докарате този японско-калифорнийски вус на българската трапеза.

















Продукти:
листове от водорасли (Nori)
къс ориз
оризов оцет (най- близкият по вкус е ябълковия)
захар
сол

за пълнежа:
морков
авокадо
краставичка

Приготвяне:
Слагате ориза в студена вода и включвате на силен огън. След като водата заври се намалявате температурата и оставяте за още 15- 20 мин. След като поеме цялата вода се добавя оцета с разтворените захар и сол. Оставя се настрани да изстине.

През това време нарязвате на дълги ивици свареният морков, краставица и авокадо.
Слагате водорасловият лист върху подложката за завиване с гладката страна надолу. Ако сте взели сурови водорасли трябва леко да ги напечете на котлона докато станат зелени (вижте указанието на етикета).
Разстилате ориза на тънко върху половината лист. Ориза трябва да е върху грапавата страна - там полепва по- добре :). Слагате ивиците зеленчуци в единия край и навивате.
Рулото се реже с много остър нож през около 1-2 см.
Сервира се с маринован джинджифил, уасаби и соев сос!
Ха да ви е сладко!
Bookmark and Share

Няма коментари: