петък, 2 март 2012 г.

Трицветна салата от кореноплодни

Първо, преди да започна трябва кажа, че заслугата за тази салатка е на мама Катя. Не знам как се е сетила за комбинацията, но определено си заслужава да я включа в блога.


Продукти:
катрофи
червено цвекло
моркови
орехи - сурови
сол
олио
оцет

Приготвяне:

Сварявате всичко, може и заедно, в една тенджера, но имайте предвид, че цвеклото оцветява нещата, до които се допира. Обелвате.
После рендосвате картофите в малък съд (стъкленият ще позволи да се видят цветовете). Овкусявате със сол, олио, оцет. Притискате плътно до стените на съда.
После морковите. Също овкусявате. Слагате върху картофите и уплътнявате по същия начин.
Последно цвеклото.
Поръсвате натрошените орехи.


Резултатът е една красива трицветна салата.
Между другото е доста хранителна. Ако имате достатъчно бихте могли да финиширате само с това.
Bookmark and Share

1 коментар:

Roska каза...

Сега му е времето за тая салата :)
Която пък ми напомни за една друга. Пробвах тази от настъргани моркови с портокалов сок, зехтин и орехи. Стана ... ммм :)