събота, 26 февруари 2011 г.

Бадемово мляко

Може би сте чували за бадемовото мляко? А може би не? И аз не бях докато Роси не ми показа как се прави. Както сигурно се досещате основната съставка на бадемовото мляко са бадемите и то няма нищо общо с прясното мляко.

Лесно е, леко е и е добра идея за всички, които по някаква причина са решили да изключат животинските млека от менюто си.
За да си направите ви трябват пасатор, блендер или шейкър кана, марля или тензух и по- голям съд.
Преди да смелите бадемите трябва да ги накиснете за една нощ във вода. След това ги изсипвате с малко вода в шейкър каната или в съд ако работите с пасатор.

Смилате ги и полученото прецеждате през марля. Получава се "мляко", което е бяло на цвят и има съвсем лек аромат на ядки.


Ние решихме да разнообразим и добавихме какао, банани и малко агаве.

В крайна сметка получихме много приятен шейк.


Препоръчвам ви да го изпиете веднага тъй като прясно приготвеното е най- вкусно. Определено не става за съхраняване до следващия ден дори в хладилник.

Ако се чудите какво да направите с остатъците от бадеми- има няколко варианта:
1. Добавяте ги в шейка (т.е. прескачате момента с прецеждането). За мен лично е много приятно като усещане.
2. Можете да ги включите в приготвянето на сурови бонбони
3. Или да направите смокинов кейк с бадеми.
Bookmark and Share

1 коментар:

Roska каза...

Това с банан и половин авокадо става много свежо. Леко напомня на пъпеш