вторник, 7 юни 2011 г.

Ладу (Ладху) - ново допълнение към домашните бонбони

Ладу (или ладху) е индийски десерт от ведическата кухня.
Ладуто е лесно. Това, което можете да объркате е препичането на брашното. Първия път от страх да не го прегоря го оставих доста сурово. Така, че действайте смело и опитвайте редовно.

Продукти:
200гр нахутено брашно
100 гр кафява захар смляна на пудра
100 гр. масло
бадемови или други ядки смлени на ситно
канела
кардамон
кокосови стърготини

Приготвяне:
Разтопявате маслото и смесвате с нахутеното брашно и запържвате (или запичате - понеже мазнината не е толкова много) докато брашното придобие вкус на ядки. Най- добрият тест е да го опитате, защото аромата му се появява доста преди да е готово. След това добавяте останалите съставки и накрая захарта.
Когато прецените махате от котлона и разстилате в тава. Охлаждате и нарязвате на квадратчета. Съхранявайте в хладилник.
Bookmark and Share

Няма коментари: