вторник, 14 юни 2011 г.

Сурови бонбони или какво можем да направим тествайки новия пасатор

Да се похваля и тук. Купих си нов пасатор!
Дългата одисея по избора най- после приключи и вече мога да действам с пълен размах.

Придобивката беше тествана още същата вечер. Резултата са тези бонбонки.


Шоколадовите трюфелчета са импровизирана суровоядска рецепта намерена в нета така, че може да си ги хапнете без много угризения. Все пак имайте едно на ум, макар и здравословни сладките са си сладки, а също съдържат и мазнини заради ядките.

Какво ви трябва?
Това, което ви трябва освен продуктите е пасатор с блендер или подобна машинка. Старата мелникча за орехи също върши работа, но ще ви трябва повече време.
Основният принцип е да смелите всичко (което сметнете за добро) и да приготвите лепкава паста, от която да оформите топчета.
В кухнята открих няколко подходящи неща:
орехи
бадеми
лешници
тиквени семки

фурми - имат чудесното свойство да слепят останалите съставки
малко кафява захар
мед
какао
кокосови стърготини

Освен това реших да добавя и малко ром.

Как се прави?
Понеже тествах машинката мелих всичко отделно. Няма нужда да миете след различните ядки - и без това ги смесваме после. Имайте само предвид, че фурмите правят всичко лепкаво и омазват съда. Така, че тях накрая. А ако имате търпение може и с вилица да ги смачкате.

Имайте предвид, че пасаторите (а и блендерите) си имат лимит на пълнене. При моя е горе- долу до половината. Добре, че взех с по- голяма кана!

Резултата от меленето.


Когато сте приключили с тази част разбъркайте всички съставки добре. Няма да споменавам количества. Всичко зависи от вашия вкус. Важното е да получите паста, от която могат да се правят топчета!
После ги овалвате в какао (или кокос... илииииии в каквото си харесате :))
Bookmark and Share

Няма коментари: